Libečková polévka
20.05.2019
Libeček je velmi aromatická bylinka, která má své milovníky i odpůrce. Každopádně je tato polévka velmi vhodná pro doplnění yinu a posílení ledvin a sleziny. Výborná v jarním období.

SUROVINY:
- 4 střední brambory
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 1 pol.lžíce másla
- 1 pol.lžíce mouky hladké
- svazek libečku
- 1,5 l vývaru (dle chuti)
- smetana na zjemnění (není nutná)
- 3 vejce na tvrdo uvařené
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
POSTUP PŘÍPRAVY
- Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a minutku osmažíme. Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem.
- Přivedeme k varu, přidáme všechno koření, brambory na kostičky a libeček, tlusté stonky. Jemné lístečky si připravíme na konec jako posypku. Vaříme do změknutí brambor.
- Z uvařené polévky vytáhneme stonky libečku, koření a bobkové listy. Kdo má rád zjemní polévku smetanou a přidáme pokrájený libeček. Povaříme ještě krátce, dochutíme solí a pepřem a pokrájeným vejcem.