Co teda vlastně můžu jíst?
01.02.2018
Výčet zakázaných a rizikových potravin:
- Skupina (nejhorší): pšenice
- Skupina: obiloviny a pseudoobiloviny (ječmen, oves, rýže, žito, jáhly, pohanka, qinoa, amarant, kukuřice)
- Skupina: luštěniny (fazole, hrách, sója, čočka, arašídy, cizrna)
- Skupina: lilkovité (brambory, rajčata bez semínek, lilek, paprika)
- Skupina: mléko a mléčné výrobky (kromě másla)
- Skupina: maso zvířat, které se živí zejména zrním
Červeně - zcela zakázané
Světle modré - ve zcela omezeném množství a spíše vyjímečně
Tmavě modře - jde nad tím sem tam přivřít oko
převzato z www.duangu.cz
Nemá
smysl držet dietu "napůl". Jako nejde být napůl těhotný.
Je v
pořádku doplnit ji dalšími způsoby léčby.
Sladké
brambory: na začátku jsou hrozné stavy absťáku, tak je lepší tam batáty
nedávat. Neudělá to rozkolísání hypoglykemie. Lidi jsou poloblázni a chutě se bouří, dají nám strašné touhy, nálady...proto je lepší se ze začátku striktně držet první měsíc seznamu.
Co tedy smím jíst? Zůstává nám tedy:
- veškerá zelenina (vyjma výše jmenovaných)
- maso z kvalitních zdrojů
- ořechy a semena
- vejce, avokádo
- ovoce (spíše kyselejší)
- tuky (máslo, olivový olej, kokosový olej, slunečnicový olej)